10. 11. 2023.

Prvi susret djelatnika Županijskih lučkih uprava

Šibenik je od 8. do 10. studenoga bio domaćin prvog susreta djelatnika županijskih lučkih uprava u organizaciji Zajednice županijskih lučkih uprava.

Radno, aktivno i zabavno, tako se mogu opisati tri dana šibenskog domaćinstva, a sedamdesetak sudionika, djelatnica i djelatnika jadranskih županijskih lučkih uprava, imalo je jedinstvenu priliku upoznati se i kroz prezentacije i panel diskusije pripremiti se za implementaciju novog Zakona o pomorskom dobru te provesti vrijeme u druženju i različitim aktivnostima.

Idejni začetnik i organizator događanja je predsjednik Zajednice županijskih lučkih uprava Mario Kružić, a prvi susret djelatnika županijskih lučkih uprava organiziran je suradnji s ravnateljicom Lučke uprave Šibensko – kninske županije Jadrankom Fržop.

Susret je započeo panelom na temu novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama u kojem su sudionici aktivno sudjelovali u raspravi pa je panel rezultirao odgovorima na brojna pitanja oko primjene novog Zakona. Sudionici su pozdravili i prezentaciju načelnice Sektora za pomorsko gospodarstvo Uprave pomorstva Ministarstva mora, prometa i veza Marijane Iviček na temu novog Pravilnika o namjeni i uvjetima upravljanja dijelovima luka otvorenih za javni promet županijskog i javnog značaja te određivanju iznosa lučkih tarifa. Kako se moglo čuti, kao nikad prije su otvorena vrata svim djelatnicima i ravnateljima županijskih lučkih uprava da aktivno sudjeluju u izradi pravilnika i s pozicije struke daju doprinos izradi važnog dokumenta.

Uz radni dio, susret je zaokružen sportskim igrama i zaključen zajedničkom večerom.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prilagodba