01. 06. 2021.

Nastavak ulaganja i uređenja lučice Podurinj

Nastavljaju se radovi na uređenu platoa u lučici Podurinj. Građevinski radovi obuhvaćaju popravak tamponskog sloja, asfaltiranje platoa i korekciju nivelete čime će se omogućiti lakši i jednostavniji ulaz na plato. Investiciju provodi  ŽLU Bakar-Kraljevica-Kostrena, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 234.593,75 kuna u čemu Općina Kostrena sudjeluje s 200 tisuća kuna dok je razliku od 35 tisuća kuna kao i troškove nadzora nad gradnjom u iznosu od 18.750 kuna osigurala ŽLU BKK. Radovi će započeti čim to omoguće vremenski uvjeti, a izvodi ih Građevinski obrt Franjo Turk iz Prezida.

Upravlje lučicom Podurinj  ŽLU BKK  preuzela je prije pet godina kada je Općina Kostrena kao treća jedinica lokalne samouprave ušla u sastav Županijske lučke uprave Bakar- Kraljevica- Kostrena.  Među prvim aktivnostima ugovorno su regulirani statusi korisnika na području lučica Podurinj i Žurkovo i započelo je uređenje platoa i operativne obale u lučici Podurinj. Obnovljene su pasarele, sanirana je riva pored operativne obale, postavljen je video-nadzor nad prostorom i eko-otok za odlaganje posebnih vrsta otpada kao i separator dizalice za koju su tada stvoreni svi zakonski preduvjeti i potrebni atesti za rad. U suradnji s Inom saniran je lukobran.

U lučici Žurkovouređena je operativna riva i provedeni su geotehnički istražni radovi u sklopu pripreme dokumentacije za opsežan projekt uređenja bazena Žurkovo koji obuhvaća izgradnju lukobrana, postavljanje pasarela s vezovima i uređenje obale za što će se pokušati ostvariti financiranje iz EU fondova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prilagodba