23. 03. 2023.

Projektu rekonstrukcije pričuvne luke Črišnjeva dodijeljena dodatna sredstva

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dodijelio je sporazume i ugovore za sufinanciranje ukupno 92 projekta županijskih lučkih uprava te gradova i općina na području Primorsko – goranske, Istarske, Ličko – senjske, Zadarske, Šibensko – kninske, Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora i sporazuma iznosi nešto više od 13,6 milijuna eura, a dodijeljenim sredstvima sufinancirat će se izgradnja, sanacija i rekonstrukcija objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, kao i sanacija i rekonstrukcija pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Ugovori i sporazumi dodijeljeni su ravnateljima županijskih lučkih uprava za projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja.  Sredstva i projekti odobreni su temeljem dva javna Poziva koje je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo u siječnju ove godine.

Među sporazumima je i rekonstrukcija pričuvne trajektne luke Čršnjeva kojem je Ministarstvo i ove proračunske godine dodijelilo sredstva u iznosu od 400 tisuća eura, a kojeg je u ime ŽLU Bakar-Kraljevica-Kostrena preuzela ravnateljica Dijana Mihaljević.

Ukupna investicija u projekt rekonstrukcije pričuvne luke Črišnjeva iznosi približno 1,4 milijuna eura. Realizacija projeta provodi se  tijekom dvije proračunske godine (2022./2023.), a završetak investicije planiran je do ljeta 2023. godine.

Županijska lučka uprava Bakar-Kraljevica-Kostrena prijavila je projekt „Rekonstrukcija pričuvne trajektne luke Črišnjeva“ na javni poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i u 2022. godini kada joj je dodijeljen iznos od preko 700 tisuća eura. 

Projekt „Rekonstrukcija pričuvne trajektne luke Črišnjeva“ započeo je 2013. godine. U prvoj fazi dobiveno je 50 novih komunalnih vezova. Izmjenama i dopunama projekta te Rješenjem o izmjeni i dopuni građevinske dozvole iz 2017. godine, predviđena je izgradnja na krajnjem istočnom i krajnjem zapadnom dijelu područja luke gdje će se izgraditi armirano-betonske pasarele širine 2,50 m i dužine oko 134,97 m sa zapadne te oko 129,29 m s istočne strane luke s mogućnošću priveza 85 plovila na 70 komunalnih i 15 nautičkih vezova.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prilagodba