23. 06. 2022.

Predstavljen projekt uređenja priobalnog područja uz sjeveroistočni kraj podmorskog tunela u Bakru

Danas je u Bakru održana konferencija za medije povodom završetka projekta „Uređenje priobalnog područja uz sjeveroistočni kraj podmorskog tunela u Bakru“, na kojoj je uz gradonačelnika Grada Bakra Tomislava Klarića i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butković sudjelovala i ravnateljica ŽLU Bakar-Kraljevica-Kostrena Dijana Mihaljević. U sklopu navedenog projekta provedena je rekonstrukcija postojećeg i izgradnja novog obalnog zida, uređen je plato te su postavljeni pontonski elementi s vezovima za plovila.

Investitor projekta uređenja priobalnog područja uz sjeveroistočni kraj podmorskog tunela u Bakru – lučki bazen Senjska je Županijska lučka uprava Bakar-Kraljevica-Kostrena. U dio projekta na pomorskom dobru uloženo je nešto preko 6,8 milijuna kuna od čega je 5 milijuna kuna osiguralo MMPI, 1, 6 milijuna kuna osigurao je Grad Bakar te 250 tisuća kuna Primorsko-goranska županija.

Projektnu dokumentaciju financirali su ŽLU BKK s 264.650,00 tisuća kuna te Grad Bakar sa 118.750,00 tisuća kuna dok je ŽLU BKK s 347. 937,000 financirala i troškove nadzora, priključka vode i vodnog doprinosa.

Nakon postavljanja valobrana stvoreni su preduvjeti za projektiranje komunalnih i nautičkih vezova na ovom prostoru koji bi trebala oplemeniti i nova poslovna zgrada u kojoj će sjedište naći Županijska lučka uprava Bakar-Kraljevica-Kostrena dok bi drugi dio prostora mogao ponuditi i neke druge sadržaje.

Nakon Bakra, ministar Butković posjetio je i Kostrenu gdje se planira projekt uređenja lučice Žurkovo. Županijska lučka uprava Bakar-Kraljevica-Kostrena u suradnji s Općinom Kostrena izradila je idejno rješenje koje potpisuje tvrtka Marecon iz Rijeke kao podlogu za izradu prostorno-planske i građevinske dokumentacije. Ministar Butković istaknuo je kako će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pomoći u pripremi i realizaciji projekta kao i u pronalaženju mogućnosti njegovog financiranja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prilagodba