27. 01. 2022.

Konferencija o budućnosti Europe: Promet po mjeri korisnika

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture organizira online konferenciju „Promet po mjeri korisnika“ 15. veljače 2022. godine s početkom u 10 sati.

Na konferenciji će se kroz dva okrugla stola – “Javni putnički prijevoz po mjeri korisnika” i “Teretni prijevoz po mjeri korisnika” pokušati dobiti informaciju od samih korisnika usluga – građana i prijevoznika, o tome kakav prijevoz žele, kako ga ostvariti i bolje prilagoditi njihovim potrebama.

  • u 10 sati na okruglom stolu “Javni putnički prijevoz po mjeri korisnika”, panelisti – pružatelji usluga javnog prijevoza, znanstvene zajednice i nadležnog Ministarstva potaknut će raspravu kroz koju će pokušati definirati kakav je to javni prijevoz koji istovremeno odgovara potrebama građana te ostaje siguran, učinkovit i održiv. Govora će biti i o tome kako odgovoriti na zahtjeve i izazove koji su pred nama te kako, u konačnici, pružiti bolju uslugu samim korisnicima.
  • u 13 sati na okruglom stolu „Teretni prijevoz po mjeri korisnika“, panelisti – predstavnici Europske komisije, pružatelji usluga i upravitelji infrastrukture u sustavu teretnog prijevoza govorit će o promjenama koje u području prometa dolaze s novim paketom europskog zakonodavstva, o promjenama i zahtjevima vezanim uz COVID pandemiju, o upotrebi čistih tehnologija, kao i o mogućnostima privlačenja tereta na okolišno čišće vidove prijevoza.

Za praćenje Konferencije (ili jednog od navedenih okruglih stolova) potrebno se prijaviti putem e-mail adrese kobe@mmpi.hr, najkasnije do ponedjeljka, 14. veljače 2022. godine, a poveznica za praćenje nalazi se u nastavku: https://youtu.be/fKR7zgBdrxo.

Cilj konferencije je saznati što je potrebno građanima i potaknuti raspravu kroz koju će se pokušati definirati kakav je to javni prijevoz koji istovremeno odgovara potrebama građanima, lokalnoj i područnoj samoupravi, prijevoznicima, a ostaje učinkovit, siguran, i održiv. Rasprava bi trebala pokazati i kako se dobrim organiziranjem javnog prijevoza, a osobito korištenjem mogućnosti koje su nam na raspolaganju iz EU, u konačnici može pružiti bolja usluga korisnicima.

Konferencijom će se nastojati okupiti korisnici i dionici u sustavu teretnog i putničkog javnog prijevoza kako bi se pravovremeno upoznali i pripremili za promjene koje u području prometa dolaze s novim paketom europskog zakonodavstva za borbu protiv klimatskih promjena. Stoga će biti govora i o upotrebi čistih tehnologija, o planovima za digitalizaciju te, između ostalog, o dostupnim mogućnostima korištenja europskih sredstva za poboljšanje samog sustava.

Tijekom Konferencije sudionici će imati mogućnost postavljati pitanja panelistima te davati komentare putem digitalne platforme, a na temelju prikupljenih odgovora iz ankete i zaključaka s okruglog stola, bit će formirane preporuke za objavu na digitalnoj platformi Europske komisije.

Više o konferenciji pogledajte OVDJE.

ANKETA je dostupna OVDJE.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prilagodba