09. 11. 2020.

Planirani projekti su prolongirani, ali redovnog posla i aktivnosti nije nedostajalo

Razgovor s ravnateljicom Županijske lučke uprave Bakar -Kraljevica – Kostrena Dijanom Mihaljević o poslovnoj godini na izmaku 

Kako ocjenjujete ovu poslovnu godinu?
Situacija s koronavirusom u kojoj smo se zatekli, ne samo mi, nego čitav svijet, neminovno je utjecala na planove, tokove novca i realizacije projekata jer su se takoreći preko noći promijenili prioriteti. Iako smo projekte prijavili na sve natječaje, novac nismo dobili pa smo ih bili prisiljeni privremeno obustaviti.

Od kojih se planova odustalo?
Planirali smo završiti radove na uređenju platoa, odnosno parkirališta u lučici Podurinj i nastaviti s izradom  projektne dokumentacije, a najveći projekt je trebao biti realiziran u Bakru gdje je bila predviđena rekonstrukcija priobalnog područja uz sjeveroistočni kraj podmorskog tunela. Za ovaj projekt je bio potpisan sporazum o sufinanciranju s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, no na žalost, radi već spomenutih okolnosti sporazum je u ovom času stavljen van snage.

Koje ste aktivnosti imali tijekom godine?
Iako nije bilo velikih investicija, bilo je dosta redovnog održavanja i administrativnog posla. Ni tijekom lockdowna nismo prekidali s radom. Rad smo prilagodili propisanim mjerama i prilično dobro funkcionirali zahvaljujući dosadašnjim ulaganjima u digitalizaciju poslovanja koja su se sada pokazala itekako korisna. Izradili smo i novu mrežnu stranicu kako bi dodatno unaprijedili komunikaciju s korisnicima.
Naši lučki redari su pak u tom periodu imali pune ruke posla i brinuli o plovilima vlasnika koji radi mjere ograničenog kretanja nisu moglo do svojih plovila.  Ove godine smo dodijelili i preko 200 komunalnih vezova u luci Carovo i sidrištu Žurkovo i sklopili ugovore s korisnicima. Izradili smo i studiju opravdanosti za izdavanje koncesije za izgradnju pumpe za opskrbu plovila gorivom i u suradnji s Gradom Kraljevicom nadamo se do kraja godine objaviti koncesijski natječaj.

Kakvi su planovi za period do kraja godine?
Do kraja godine planiramo završiti izvedbeni projekt za lučicu Črišnjevo i  doraditi izvedbeni projekt u Podurinju koji se odnosi na prilazni dio u čemu će nam pomoći i Općina Kostrena. Čekamo odluku Gradskog vijeća Kraljevice kako bismo mogli pokrenuti postupak davanja koncesije  za izgradnju pumpe.

Planovi za slijedeću godinu?
Budu li otvoreni natječaji, ponovno ćemo prijaviti rekonstrukciju priobalnog područja kraj podmorskog tunela  u luci Bakar i nastavak izgradnje komunalnih vezova  u luci Črišnjeva. Planiramo krenuti i s izradom dokumentacije za bazen Žurkovo  te za bazen Podbok za koji postoji idejno rješenje, ali najprije Grad Bakar mora usvojiti urbanistički plan koji je u izradi. Čim se Plan usvoji, krenut će se s pripremom dokumentacije.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prilagodba