21. 05. 2020.

Županijske lučke uprave donijele mjere pomoći gospodarstvu

by Lili in Novosti

Županijske lučke uprave s područja Primorsko-goranske županije na nedavno održanoj sjednici Izvršnog odbora Zajednice županijskih lučkih uprava raspravljale su o mjerama pomoći gospodarstvu i prilagodbi financijskog poslovanja okolnostima koje su posljedica epidemije COVID-19.
S ciljem pomoći gospodarstvu, županijske lučke uprave umanjit će pristojbe za uporabu obale i naknade za korištenje lučkog područja. Zajednica županijskih lučkih uprava obratila se i Ministarstvu financija vezano uz pravne mogućnosti odgode plaćanja fiksnog dijela naknada za koncesije.
Predstavnici županijskih lučkih uprava usuglasili su se i oko „rezanja“ vlastitih rashoda. Privremeno će se zaustaviti sva ulaganja u luke koja nisu nužna, osim već započetih ulaganja i neophodnih sanacija radi sigurnosti korisnika luka i plovila te u maksimalnoj mjeri smanjiti troškove poslovanja, naročito reprezentacije.
Povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa ravnatelji županijskih lučkih uprava odrekli su se dijela svojih primanja za travanj uplatili ih na račun lokalnih organizacija Crvenog križa kako bi poduprli rad ove neprofitne humanitarne organizacije koja je uz civilnu zaštitu imala ključnu ulogu u smanjivanju  i uklanjanju posljedica epidemije COVID-19.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prilagodba