23. 09. 2019.

Zelena čistka

by Dud-PR in Arhiva novosti

“Zelena čistka”, najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj i dio je globalnog pokreta World Cleanup Day koji se 21. rujna održava diljem svijeta.

Već dugi niz godina “Zelena čistka” održava se i u Kraljevici, a ove godine akciji se priključila i Županijska lučka uprava Bakar – Kraljevica – Kostrena tako da se uz čišćenje okoliša, akcija proširila i na podmorje novouređene luke Carovo. Ova atraktivna kraljevička uvala nedugo je dobila nove betonske gatove s više od 100 vezova, a nakon današnje akcije zasjala je punim sjajem.

 

Uz 150 volonterki i volontera koji su čistili okoliš, podmorje su čistili ronioci KPA Adria i njihovi kolege iz Jastrebarskog i Požege te ronioci pristigli iz Slovenije. Zajedničkim snagama iz mora su izvukli čak 5 tona otpada.

Organizatori ovogodišnje “Zelene čistke” su Grad Kraljevica, TZG Kraljevica, Lučka kapetanija i Županijska lučka uprava Bakar- Kraljevica- Kostrena. Logističku potporu akciji pružile su tvrtke Metis i Čistoća i pojedine lokalne tvrtke. Organizatori su za sve sudionike pripremili okrjepu i po završetku akcije zajednički ručak.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prilagodba