Uspješno odjedrena 28. Kraljevačka regata

U organizaciji Jedriličarskog kluba “Oštro” iz Kraljevice održana je 28. Kraljevačka regata krstaša, sportski i društveni događaj koji čuva bogatu pomorsku tradiciju ovoga kraja.  U 12 sati na ruti Fortica – Bakarac – svjetionik Vošćica – luka Kraljevica po idelanim uvjetima zajedrile su 32 posade. Prva u cilj ušla je jedrilica “Follow us – Vulkan”

Pročitaj više

Obavijest korisnicima vezova u lučici Podurinj

Poštovani, Zbog najavljenog dolaska barže (INA) i njenog istovara, neće biti moguće uploviti/isploviti iz lučice Podurinj u periodu od 28.02.2022. do 04.03.2022. U slučaju ranije obavljenog istovara od gore navedenog datuma, luka će biti prije otvorena. Hvala na razumijevanju i strpljenju.

Zabrana parkiranja na lukobranu Podurinj od 27. veljače do 4. ožujka 2022.

Poštovani, zbog iskrcaja i prijevoza vangabaritnog tereta za INU zabranjeno je parkiranje na lukobranu u lučici Podurinj u periodu od 27. 2. – 4. 3. 2022. godine. Hvala na razumjevanju i strpljenju.

Konferencija o budućnosti Europe: Promet po mjeri korisnika

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture organizira online konferenciju „Promet po mjeri korisnika“ 15. veljače 2022. godine s početkom u 10 sati. Na konferenciji će se kroz dva okrugla stola – “Javni putnički prijevoz po mjeri korisnika” i “Teretni prijevoz po mjeri korisnika” pokušati dobiti informaciju od samih korisnika usluga – građana i prijevoznika, o tome

Pročitaj više

Obavijest korisnicima vezova u lučici Podurinj

Zbog najavljenog dolaska i istovara barže (INA), u periodu od 28. 1. do  8. 2. 2022. neće biti moguće uploviti/isploviti iz lučice Podurinj iz razloga što će jedan konop ići preko ulaza u lučicu pa veće barke i jedrilice neće moći izlaziti/ulaziti u lučicu. Zahvaljujemo na razumijevanji i strpljenju.

Zabrana parkiranja na lukobranu u lučici Podurinj

Zbog iskrcaja i prijevoza vangabaritnog tereta za INU zabranjeno je parkiranje na lukobranu u lučici Podurinj u periodu od 28. 1 . –  8. 2. 2022. godine. Hvala na razumjevanju i strpljenju.

Obavijest o radnom vremenu tijekom božićno-novogodišnjih praznika

Zbog korištenja kolektivnog godišnjeg odmora ured Županijske lučke uprave Bakar Kraljevica-Kostrena neće biti otvoren za rad sa strankama u periodu od 27. 12. 2021. do 7. 1. 2021. S radom započinjemo 10. 1. 2022. godine. U navedenom periodu neće biti moguće koristiti usluge dizalice u lukama Črišnjeva i Kraljevica. Za sve hitnoće korisnicima je na

Pročitaj više

Postupak brisanja jahti i brodica po službenoj dužnosti

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture 15. prosinca 2021. g provest će postupak brisanja jahti i brodica po službenoj dužnosti. Iz upisnika brodova izbrisat će se 8551 brodica i jahti. Postupak brisanja jahti i brodica po službenoj dužnosti proizlazi iz neplaćanja naknada za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od onečišćenja dvije godine uzastopno, a što je

Pročitaj više

Nove odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

S obzirom na ubrzano širenje i povećani rizik od bolesti COVID-19, Nacionalni stožer donio je pet novih odluka od kojih četiri stupaju na snagu 13. studenoga 2021. dok Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj)

Pročitaj više

Izvještaj o radovima u luci Bakar

U luci Bakar izvode se radovi na projektu Uređenja priobalnog područja uz sjeveroistočni kraj podmorskog tunela.